Saturday, December 25, 2010

Christmas in Australia (or whatever)

Ami megdobbent, hogy eppenseggel pont itt Del-Ausztraliaban vannak a legtovabb zarva az unnepek alatt a mindenfele boltok, a nepek meg zugolodnak erosen. Nem eleg az unnepek elott vasarolni? Miert kell vasarolni az unnepek alatt? Es most nem a kenyerre gondolok, hanem egyeb uzletekre. Miert nem lehet pihenni vagy a valtozatossag kedveert valami mast csinalni ebben a nehany napban?!

A masik, hogy a melohelyemen valami elvetelt otletbol kifolyolag az amugy pentektol keddig tarto szunet kozben hetfon munkanapot tartanak, pedig az meg hivatalosan is unnepnap. Nem egy korhaz vagyunk, hogy allandoan ugyeletet kell tartani, es akkor mar miert nem kedden. Na mindegy, en nem leszek bent, aki meg igen, az eleg kellemetlenul fog jarni, ugyanis hajnali 2-kor kezdenek & hosszu (10+ ora) napjuk lesz. Es nem az, hogy jaj, ne mar, vagy milyen dolog ez, hanem hurra, unnepnap, dupla annyi penzt fogunk keresni. Mi van?! Miert nem lehet pihenni? Mi bajuk van az embereknek?! En olyan edesdeden fogok aludni, hogy meg, az tuti.

Ha mar itt tartunk, hadd zavarom le az egyeb negativ dolgokat: sajnos orakkal az indulas elott sem josolnak tobbet 16 foknak Warrnambool-ban, es Melbourne-ben sem lesz kanikula, valahol nem sokkal 20 fok folott lesz a homerseklet. Jelentem, most Adelaide-ben 31 fok van.
Ha mar igy, legalabb azt remeljuk, esni nem fog, mert feloltozunk, gond egy szal se.

Hiaba adtam fel 2 hettel az unnepek elott a karacsonyi lapokat, valoszinuleg az Europaban uralkodo borzaszto idojaras miatt egyszeruen ennyi ido alatt sem ert oda. Hm, hm. Kellemetlen, de nem tudok vele mit csinalni. Azert egyszer csak odaer. En sem kaptam semmit, ami otthonrol elindult. Pech.

Igeret ide vagy oda, a no most sem hivott vissza pentekig a masik melohelyrol, en meg a rengeteg dolog kozepette elfelejtettem racsorogni 24-en. Mondjuk nem lep meg, hogy nem keresett, majd hetfon, uton Melbourne fele megeresztek egy telefont.

Ennyit a kevesbe rozsas dolgokrol, mostantol csak szupi dolgok kovetkeznek. :)

A katasztrofalis magyar burokracia ellenere csutortokon Csabinak sikerult hozzafernie a dollarjaimhoz, amit forintta teve szepen el is utalt a Diakhitel Kozpontnak, ugyhogy napokon belul tartozas letudva, es januar kozepen-vegefele szamitok otthonra egy levelre, amiben megerositik hivatalosan is, hogy az eg vilagon semennyi adossagom nincs felejuk! :) Majd azt kell csak eldontenem, hogy egyszerre unnepeljek meg 3 dolgot (adossag letudasa, 1 eve itt elek (jan. 30.), Australia Day (jan. 26.)), vagy haromszor kulon. Micsoda izgalmas dontes lesz, haha! :)
Ezek utan mar csak a 2010-es magyar adobevallas marad, aztan egy arva nyomorult fillerrel sem fogok tartozni a magyar allamnak. Ujabb unneples lesz, valami azt sugja. ;D

Csutortok delben letettem a lantot a meloban, egesz kellemes hetet tudtam magam mogott. Bucsuzasok, karacsonyi kivansagok, aztan huzas haza. Este nagyot aludtam, vegre, aztan pentek delelott meg megejtettem egy bevasarlokorutat (kaja-pia), irtam karacsonyi emaileket, majd megcsinaltam estere a vacsimat. A tobbiek halaszlevet ettek meg turogombocot (ez utobbiba en is beszalltam, marmint fogyasztasilag :) ), Zoli keze munkajat dicseri mindegyik. A lerol nem tudok nyilatkozni, allitolag korrekt lett, a gomboc tokeletes lett. En is egy franko, egyszeru vacsit dobtam ossze magamnak, meg Saijai is evett belole (allandoan megy (barhol) a vegasok fikazasa, de nincs olyan alkalom, hogy ne kerne valaki a “zoldsegbol”, mondvan, hogy de finom...). Amugy vicces, hogy Zoli is fenntartassal viseltetik Saijai thai foztje irant, Saijai sem fal be minden magyar kajat, ja, meg o mindent csiposen eszik (ez nekik olyan lehet, mint nekunk a so). Aranyosak. :)
Saijai-jal feldiszitettuk a fat, o megteritett kint a kertben, aztan valamikor 7 utan asztalhoz is ultunk, nagyot ettunk-ittunk (boroztunk), dokumentaltuk is az esemenyeket, aztan jott az ajandekbontogatas. Saijai kapott egy notebook-ot (Zoli), egy cicas konyvet (Gyuri), egy zoldsegeskertes konyvet (en), meg magatol egy parfumot. Gyuri kapott egy kis szerszamoskeszletet (Zoli), 2 par munkaskesztyut (en) meg egy trukkos kis olvasolampat (Saijai). Zoli kapott egy kis DVD-lejatszot (Gyuri), egy parfumot & egy pulcsit (Saijai) es egy amoba jatekot (en). En kaptam egy Metallica konyvet (Gyuri), egy kis tavcsovet (Zoli) es egy kis hatizsakot, aminek van egy tartalya, ahova lehet 2 liter folyadekot tolteni es egy csovon szivni (Saijai). Mindenki orvendezett vala, probalgattuk az ajandekokat, belelapoztunk a konyvekbe, jatszottunk a jatekkal, kiprobaltuk a DVD-lejatszot, meg minden, aztan ejfelkor elmentunk aludni. Toltok majd fel kepeket, csak ma megyunk furdeni a tengerbe, majd azokkal egyutt, azert izelitonek alljon itt ketto:





Ami az elso ausztral karacsonyomat illeti, megmondhatom, hogy tok pozitiv elmeny volt. Egyetlen valami hianyzott: TI! Es olyan iranyultsagban, hogy nem en szerettem volna otthon lenni, hanem inkabb az lett volna jobb, ha ti vagytok itt.
Nekem nagyon tetszett, hogy 30egyket fokban karacsonyoztunk, rovidnaci, papucs, vacsi az udvaron, legkondi. Nem a nyar furcsa, inkabb az, hogy karacsony van. Mintha valami veletlen lenne, vagy valami vicc. Gondolom, meg nehany alkalom es ez is teljesen termeszetes lesz. Akarcsak a karacsonyi tengerben pancsolas! :D
Amugy itt 25-e a karacsony, de miutan negyunkbol harman magyarok vagyunk, ezert tartottuk 24-en (nemtom, Saijai unnepelt-e valaha karacsonyt Thaifoldon).

Miutan vasarnap reggel mar utra kelunk, ezert az “ausztralabbakkal” valo karacsonyozasbol kimaradok iden, ugyhogy elbucsuztunk, mindenki jo utat kivant, talalkozunk egy het mulva. Ma lazulassal telik a nap, pakolunk, furdes, sorozes, stb., holnap irany Warrnambool & a Great Ocean Road & Melbourne! Yesssss!!! :D Masik allam, masik idozona, masik fovaros, haverok. :) Valoszinuleg nem nagyon leszek netkozelben, csak a jovo het csutortoktol.

Mindenkinek boldog karacsonyt utolag is!

No comments:

Post a Comment